I ty největší zarputilci, kteří neholdují sladkým snídaním, pookřejí, pokud před ně postavíte čerstvě upečenou granolu s šťavnatým ovocem. Kupované müsli obsahuje ale spoustu přidaného cukru a tuků, které se pro zdravou snídani rozhodně nehodí. Přitom stačí půl hodina vašeho času a můžete si vykouzlit http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/polevky-a-chutovky/jak-vykouzlit-husi-posviceni-svatomartinska-husa-a-kaldoun/ zdravou granolu v pohodlí domova. Navíc využijete jen ty přísady, které máte skutečně rádi. Navíc se můžete o domácí granolu podělit i se svými blízkými nebo jí věnovat jako vlastnoručně vyrobený dárek.
Granola může obsahovat nejrůznější suroviny, které máte rádi a bez kterých si müsli nedokážete představit. Fantazie se tak meze nekladou, jako základ by měly sloužit ovesné vločky, ale přidat můžete i pohankové, špaldové. Pak už stačí přidat oříšky, vynikající jsou například pistácie https://www.nakliceno.cz/blog-o-zdrave-vyzive/pistacie—zdrave-a-chutne-zelene-orisky/ nebo lískové, ale také pekanové a makadamové a nakonec stačí přihodit slunečnice a chia semínka a máte hotovo. Těsně před tím, než vyndáte granolu z trouby přihoďte ještě plátky sušeného ovoce.
Granola je tedy směs nejrůznějších obilných vloček s příměsí oříšků, semínek a sušeného ovoce, kterou si velmi snadno připravíte v pohodlí domova. Její výroba není rozhodně složitá a uvidíte, že si tohle zdravé mlsání k snídani okamžitě zamilujete. Podobné už namíchané směsi naleznete i v regálech obchodů, ale ty většinou obsahují příliš velké množství cukru, konzervanty nebo barviva.
Příprava granoly je sama o sobě velmi jednoduchá a hotová doslova za pár minut. Suroviny do ní namícháte dle libosti, ať už jsou to ořechy, semínka nebo sušené ovoce. Ještě než granolu přendáte do skleničky s uzávěrem, přesvědčte se, že je granola dobře vychladlá, jinak by mohla velmi rychle navlhnout. Granolu si pak můžete vychutnat v mléce, jogurtu nebo klidně jen tak samotnou.